Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μάγκας


Ο Κώστας περπατάει στο διάδρομο των κλινικών και σφυρίζει αδιάφορα κάποιο δημοτικό άσμα.Δεν σηκώνει πολλά-πολλά, κρατάει αποστάσεις κι αν του "βγούνε" άσχημα ξέρει και τους βάζει στη θέση τους .... είναι άρχοντας ! Γρήγορος, έξυπνος, κόβει το μάτι του, πιάνουν τα χέρια του, τα ξέρει όλα και τα φέρνει στα μέτρα του. Κι αν κάποιος του πάει κόντρα, μαύρο φίδι που τον έφαγε...
Δεν πάνε πολλά χρόνια που ήρθε απ' το χωριό του στην Αθήνα κι έκανε θραύση. Στην αρχή δούλεψε σαν γκαρσόνι τη νύχτα. Γυναίκες, χαρτοπαιξία, ποτά, τσαμπουκάδες. Μόλις του ήρθε διορισμός στο νοσοκομείο σαν τραυματιοφορέας, πέταξε τη σκούφια του ! Σίγουρη δουλειά, χοντρό φιλοδώρημα.Είχε κάνει μια αίτηση αλλά παράλληλα έβαλε κι ένα πατριωτάκι του να ενεργήσει. Τώρα είναι ωραίος ! Ελέγχει την κατάσταση.
Δεν ακούει κουβέντα για τον τόπο καταγωγής του. Βγάζει μαχαίρι...
Θέλει να πηγαίνει στο χωριό του και να του βγάζουν το καπέλο ! Καινούργιο αυτοκίνητο, οικογένεια καλή. Ξέρεις τώρα... Κι όταν έρχεται στο νοσοκομείο κάποιος απ' αυτούς για μιαν ανάγκη, σκίζεται...
Θέλει να του μείνει η εικόνα ότι ο Κώστας λύνει και δένει.
Απλός άνθρωπος, δεν έχει πολλά ενδιαφέροντα.Ούτε είναι πολύ καλός: στους καλούς είναι καλός, σ' αυτούς όμως που τον κοιτάζουν στραβά είναι κακός !
Για ποδόσφαιρο δεν δίνει και πολύ σημασία, τα πολιτικά δεν τον συγκινούν αλλά έχει φίλους. Και του αρέσουν τα...ξυνά. Φλερτάρει ασύστολα. Κάθε γυναίκα είναι εν δυνάμει ερωμένη του.Γι αυτό διαρκώς προσπαθεί να προκαλέσει με άγαρμπα έως χυδαία "αστεία". Την πλησιάζει και σιγοψυθιρίζει. Την αγγίζει δήθεν τυχαία. Παριστάνει τον άνετο και της κάνει μασάζ στην πλάτη. Φοβερός εραστής !
Αλλά, έτοιμος οπωσδήποτε να στριμώξει κάποια που θα του κουνηθεί !
Γενικά είναι ευχαριστημένος απ' τη ζωή του. Είναι χρήσιμος και σωστός.
Ολοι λένε ότι είναι ο καλύτερος !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου