Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακή Μάνη μέρος 3





Ο ένας έπεσε πάνω στον άλλο σα θεριά κι αντηχούσε ο τόπος από βογγητά, κραυγές, συρσίματα, ιδρώτα, σάλια, αίματα....Τα δυο σώματα σέρνονταν σαν φίδια στο δρόμο δεμένα μεταξύ τους και πότε τό'να πότε τ' άλλο βρίσκοταν από κάτω ! Είχαν γίνει άσπροι απ' τη σκόνη ! Τι μανία, το ένα κτήνος να φάει το άλλο ! Δαγκώνανε, στραμπουλάγανε, γρονθοκοπούσαν, βρίζανε, κλωτσούσαν σχεδόν σα να έκαναν έρωτα, ο ένας προσπαθούσε να καταπιεί τον άλλον. Ποια θεία δίκη επιτελούσε το καθήκον της ? Ποιο μένος, ποιο εκδικητικό πάθος έπρεπε να εκπληρωθεί ?




Το να βγεις στον κόσμο μοιάζει με βουτιά στη θάλασσα από τρία τέσσερα μέτρα. Μοιάζει γοητευτικό αλλά και τρομακτικό ! Το σκέφτεσαι, το μετράς απ' όλες τις απόψεις για λίγο και στο τέλος πηδάς !
Η ηδονή του άλματος ! Σε καταπίνει το στόμα του λύκου. Εμπειρία πτώσης, ρουφήγματος !
Όταν βγαίνεις πάνω, νιώθεις σα να ξαναγεννιέσαι !
Όμως τι γίνεται όταν στην έχουν στήσει στο βυθό ?
Αγωνίζεσαι με νύχια και με δόντια να βγεις πάνω, αλλ' αυτοί σε κρατάνε κάτω και δε σ' αφήνουν ν' αναπνεύσεις !




Αν το καλοσκεφτείς, κάθε μέρα είναι ανακεφαλαίωση όλης της ζωής του ανθρώπου. Η ίδια προσπάθεια, τα ίδια λάθη, η ίδια κοσμοθεωρία που του έχει επιβληθεί από τις περιστάσεις και την εμπειρία ! Όλα επαναλαμβάνονται σε μικρογραφία...
Κάποια στιγμή λες, μεγάλωσα ωρίμασα και τώρα είναι αλλιώς, όμως αν βρισκόσουνα πάλι στην παιδική ηλικία, τα ίδια θα έκανες, με πολύ δυσκολία θα έπαιρνες άλλες αποφάσεις ! 




Είναι τόσο σκληρή και άκαμπτη η ζωή ? Ναί είναι...
Φτάνει μια ημέρα της ζωής σου για να το καταλάβεις ! Οι ίδιες αντιστάσεις, τα ίδια παιδικά καπρίτσια, η ίδια τρέλα η παλιά ! 
Ξεκινάς το πρωί με κέφι κι ενθουσιασμό κι είσαι αναγκασμένος ν' αντιμετωπίσεις τις ίδιες ματαιώσεις και διαψεύσεις. 
Πάντοτε ένας τοίχος σε περιμένει να σε κουτουλήσει....
Το βράδυ σε περιμένει ένας μικρός θάνατος.


Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός και πλησίαζα μεγαλύτερα παιδιά, ένιωθα δέος με το ύψος τους !
Σα να πλησίαζα γίγαντες ! Εκείνη την εποχή τα μεγάλα παιδιά φορούσαν κοντά παντελονάκια κι αυτό μου φαινόταν αστείο ! Γίγαντες με κοντά παντελονάκια !
Οι φωνές τους ήταν μόλις βραχνές. Μίλαγαν αντρικά αλλά έλεγαν βλακείες. Επίσης έξυναν συνέχεια τα γεννητικά τους όργανα πάνω απ' το παντελόνι. 
Οι κοπέλες επίσης ήταν άλλη ξεχωριστή εμπειρία. Με μεταχειρίζονταν σα παιχνίδι. Μου τσιμπούσαν τα μάγουλα, με θώπευαν, μού' λεγαν κολακευτικά λόγια σα να έβγαζαν το άχτι τους για το αντρικό φύλο σε μένα που δεν αντιδρούσα ! Τότε τα μάγουλά μου γίνονταν ροδοκόκκινα....Ήταν ο πρώτος ερωτικός ερεθισμός.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου