Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Τα ψιλά γράμματα θάπρεπε να είναι πρώτη είδηση......

Αντιγράφω από τη Ελευθεροτυπία της Τρίτης 3-5-11 :
Εβγαλαν στο Facebook φωτογραφίες της καθηγήτριας
"Εβγαλαν φωτογραφίες της καθηγήτριάς τους, με φόντο τον μαυροπίνακα, δύο μαθητές του Γυμνασίου Νέου Αγχιάλου, κατά τη διάρκεια μαθήματος στις αρχές Απριλίου.Την επομένη κιόλας ημέρα "κυκλοφορούσαν" στο Facebook στολισμένες με ύβρεις από 10 άλλους μαθητές της ίδιας τάξης.Το περιστατικό είναι το δεύτερο που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, έπειτα από την ομαδική αποβολή δεκάδων μαθητών Γυμνασίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου...Η εκπαιδευτικός των φωτογραφιών σοκαρίστηκε από τη συμπεριφορά των μαθητών της. Η πράξη τους συζητήθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύγκλισης του συλλόγου των καθηγητών και αποφασίστηκε πενθήμερη αποβολή στους δύο "δράστες" και τριήμερη αποβολή στους σχολιαστές των φωτογραφιών....

Απειλούσαν να λυντσάρουν τον 25χρονο φαντάρο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενταση επικράτησε χθες το πρωί έξω από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης κατά την προσαγωγή του 25χρονου φαντάρου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 23χρονης φίλης του, την περασμένη βδομάδα στις Σέρρες.Περίπου 50 άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης κοπέλας είχαν συγκεντρωθεί και απειλούσαν να τον λιντσάρουν.
Ο νεαρός, που τελικά προφυλακίστηκε, μετήχθη για να απολογηθεί στον ανακριτή από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος τις προηγούμενες μέρες, καθώς απειλούσε να αυτοκτονήσει.Αστυνομικοί και στρατονόμοι ουσιαστικά τον φυγάδευσαν προκειμένου να μην έλθει σ' επαφή με τους εξαγριωμένους συγγενείς που ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του και φώναζαν "ισόβια". Για περίπου δύο ώρες είχαν αποκλίσει την οδό Καυταντζόγλου, όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του Στρατοδικείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε λυγμούς, ο 25χρονος υποστήριξε ότι καβγάδισαν για "προσωπικούς λόγους" και το θύμα τον χαστούκισε.Τότε εκείνος την άρπαξε από τον λαιμό και τη στραγγάλισε ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Και από την Ελευθεροτυπία της Πέμπτης 5-5-11
Σκοτώνουν τους ανθρώπους όταν γεράσουν
Ενας ηλικιωμένος, που κάθεται μόνος στο παγκάκι, αποτελεί πλέον εικόνα της καθημερινότητας.Μέχρι χθες, οι συγγενικοί δεσμοί ήταν ισχυροί.
Σήμερα, σύμφωνα με ειδικούς της γραμμής ζωής για ηλικιωμένους, λόγω της κρίσης, παρατηρούνται περιστατικά εγκατάλειψης γονιών από τα ίδια τα παιδιά τους, που πριν τους πρόσεχαν. Αλλοι πέφτουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης από το συγγενικό τους περιβάλλον.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ από το 2006 μέχρι σήμερα στη χώρα μας εξαφανίστηκαν 1067 ηλικιωμένοι και βρέθηκαν 865, από τους οποίους οι 155 ήσαν νεκροί.Το 18,93% των εξαφανισθέντων αναζητούνται ακόμη.
Οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Οταν εξαφανίζεται κάποιος, δεν λαμβάνεται φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του. Η γραμμή ζωής Silver Alert ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις πριν ένα μήνα. Οταν εξαφανίζεται κάποιος ηλικιωμένος, τα στοιχεία του προβάλλονται σε σταθμούς των μέσων ενημέρωσης και μέσων μεταφοράς, ώστε να κινητοποιηθούν οι πολίτες.Ο κοινωνικός λειτουργός, Μανώλης Μπούρας, σήκωσε το τηλέφωνο της γραμμής ζωής (1065), στην οποία απαντούν πέντε άτομα, χωρίς καθυστέρηση: "Αρκετοί πολίτες, που παρατηρούν ηλικιωμένοι να περιφέρονται άσκοπα στους δρόμους, τηλεφωνούν και ενημερώνουν. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να βρεθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.Αλλοι καταγγέλλουν περιπτώσεις οικονομικής εκμετάλλευσης ,σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης ηλικιωμένων από τους συγγενείς τους η από ανθρώπους που τους φροντίζουν"....Ηδη 3600 μοναχικοί ηλικιωμένοι περιμένουν να πάρουν τη συσκευή "κόκκινο κουμπί" που το φορούν στο χέρι και το πατάνε, για να μιλήσουν σε κάποιο ειδικό τη δύσκολή στιγμή, για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο....

Δικογραφία για τέσσερις για το θάνατο της 16χρονης.
ΡΕΘΥΜΝΟ
Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμανάκη ανήμερα το Πάσχα, λόγω δηλητηρίασης από υπερβολική περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα της, όπως διαπιστώθηκε από τη νεκροψία-νεκροτομή.
Οι δύο νεαροί -17 και 23 ετών- που μετέφεραν τη 16χρονη στο νοσοκομείο τα ξημερώματα του Σαββάτου και οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου διασκέδαζαν μαζί της προηγουμένως σε νυχτερινά κέντρα, κατηγορούνται ότι την εξέθεσαν σε κίνδυνο και ότι ασέλγησαν σε βάρος της, αφού είχαν καταναλώσει προηγουμένως από κοινού ένα μπουκάλι ουίσκι σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης στόχος των νεαρών, όπως αναφέρει η Αστυνομία,
"ήταν να εξαναγκάσουν την ανήλικη σε συνουσία,χωρίς όμως να τα καταφέρουν, λόγω της κατάστασης στην οποία περιήλθε από την κατανάλωση οινοπνεύματος, ενώ εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή προέβησαν διαδοχικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου