Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μαύρα πυκνά μεσάνυχτα αντί για χρυσή αυγή...

Προχθές είχα πάει στο ηλεκτρολογείο το αμάξι και περίμενα μέχρι να τελειώσει ο μάστορας, όταν ήρθε δίπλα μου ένας τύπος εβδομηντάρης, λαϊκός και πιάσαμε κουβέντα. Με τα πολλά ήρθε κι η κουβέντα στο πολύ πρόσφατο γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. «Κοίταξε, μου λέει εγώ χρυσή αυγή δεν είμαι, ΚΚΕ ψηφίζω, αλλά δεν νομίζω ότι ο Μιχαλολιάκος  είναι τόσο μαλάκας τη στιγμή της ακμής του να επιδιώξει τέτοια πράγμα ! Κάποιος τον πλήρωσε τον φονιά και το έκανε για να δημιουργήσει όξυνση !» Και συνέχισε : «Τι τους πείραζε η χρυσή αυγή ? Τόσες αυτοκτονίες και τόσοι θάνατοι που έχουν γίνει δεν τους πειράζουν ? Αφού δεν έχουμε κράτος, γι αυτό κι ο κόσμος ψηφίζει χρυσή αυγή. Πες μου μια φορά δεν είπες κι εσύ : Που σαι ρε Παπαδόπουλε ! Μπορεί να μας κυνηγούσαν τότε εμάς τους αριστερούς, αλλά αν κοιτούσες τη δουλειά σου δε σ' ενοχλούσε κανείς. Και τότε υπήρχε μια ευημερία, ένα νοικοκύρεμα ....»
Το περιστατικό το αναφέρω, για να δείξω ότι δεν είναι εύκολο να ξεμπερδέψεις , μ' αυτή τη σπείρα !
Εκμεταλλεύτηκε τον παραγκωνισμό του εθνικού γοήτρου, την μισαλλοδοξία και την κακία που δημιουργείται από την ανέχεια, το πρόβλημα που προέκυψε από την απότομη συγκέντρωση μεταναστών, την έλλειψη μνήμης και γνώσης ιστορίας, τον φόβο, την ανασφάλεια από τη συνεχή άνοδο της εγκληματικότητας που εν μέρει οφείλετο και στους μετανάστες, το αδιέξοδο και την έλλειψη εναλλακτικής από την αριστερά που ούτε το στοιχειώδες καθήκον που επιτελούσε τα παλιότερα χρόνια δεν μπορού σε πια να επιτελέσει : Δηλαδή εκείνο του λαϊκού παρηγορητή και σωτήρα.
Και ήρθε να παίξει ακριβώς αυτόν τον ρόλο. Δηλαδή τον ρόλο που αρνιόταν να παίξει η αριστερά. Λαϊκά συσσίτια για έλληνες, προστασία των φτωχών ελλήνων, κοινωνικό έργο. Αφού λοιπόν υποκατέστησε την αριστερά, ξεκίνησε να την λοιδωρεί και να την απαξιώνει !
Αυτοί επενδύουν στην καταστροφή της Ελλάδας, αυτοί με τις απεργίες δεν αφήνουν να γίνει ανάπτυξη, είναι άθεοι, απάτριδες, θέλουν να μας πάρουν την περιουσία, δεν θέλουν επενδύσεις κι ευημερία, θέλουν τον λαό να πεινάει.
Το κακό βέβαια είχε ξεκινήσει από πιο παλιά. Όταν οι πολιτικοί υπάκουοι στα κελεύσματα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είχαν εκχωρήσει ένα κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό φαινόταν ολοκάθαρα όταν είχαν συνεχή υποχωρητικότητα στη διαμάχη με τους Τούρκους και έκανε μπαμ στα τραγικά περιστατικά των Ιμίων και Οτσαλάν. Ο κόσμος πληγωνένος ήδη, από την εθνική τραγωδία της Κύπρου, την εθνική συρρίκνωση παντού (Κωνσταντινούπολη, Έβρο) έψαχνε να βρει τρόπο ν' αντιδράσει ν' αντισταθεί.Όταν πια επετεύχθη και η λεγόμενη «παγκοσμιοποίηση» και είδε επιχειρήσεις να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, είδε τα προϊόντα του να υποτιμούνται και πια οτιδήποτε ελληνικό να χάνει τη δύναμη και την αξία του και όλα να παίρνουν τον χαρακτήρα μιας ομοιόμορφης δυτικής κουλτούρας, άρχισε ν' ανησυχεί ιδιαίτερα.
Κι επειδή στην Ελλάδα κανείς δεν το πολυψάχνει και γενικότερα υπάρχει η νοοτροπία του να ρίξουμε και καμιά σφαλιάρα, επικράτησε τελικά στην πολιτική, ξεκινώντας πρώτα από τους απολίτικους συντηρητικούς, μια τοποθέτηση με όρους γηπεδικούς στο στρατόπεδο της γαλανόλευκης και μιλιταριστικής παρωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου