Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τα ψιλά γράμματα θάπρεπε να είναι πρώτη είδηση...


Κανονικά μια εφημερίδα θα έπρεπε να διαβάζεται ανάποδα...Πολλές φορές οι ειδήσεις στα ψιλά είναι πιο σημαντικές από τους κεντρικούς τίτλους ! Αλλωστε οι πρώτες ειδήσεις ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια οικονομικά ή πολιτικά θέματα που προβάλλουν κάποιοι πολιτικοί παράγοντες.Αφορούν στατιστικές, οικονομικούς δείκτες, νόμους,φόρους και εκφράζει την αιώνια διαπάλη κράτους- πολίτη.Πίσω όμως απ' αυτό υπάρχει μια κοινωνία(είτε αυτόχθονων είτε ετερόχθονων) που πάσχει και αντιδρά με χίλιους τρόπους.Αυτό φαίνεται ολοκάθαρα, στις ψιλές ειδήσεις. Αυτές που κρύβονται επιμελημένα στα μεσόφυλλα η στις τελευταίες σελίδες και αφορούν κυρίως το αστυνομικό ρεπορτάζ, εκφράζουν κυρίως ανθρώπους που λειτουργούν στα άκρα είτε από ανάγκη είτε από συνήθεια ή απλοί καθημερινοί άνθρωποι, όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκονται στο δίχτυ μιας τραγικής κατάστασης και όλοι ανεξαιρέτως αφουγκράζονται και δίνουν το στίγμα μιας δύσκολης και βάναυσης εποχής...

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία της Πέμπτης 28-04-11:

3η αυτοκτονία στη λαχαναγορά
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία του Ηρακλείου η αυτοκτονία του 40χρονου Γιάννη Μεστροπιάν, γνωστού επιχειρηματία.Ηταν πρώην στέλεχος της Ν.Δ., σύμβουλος του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και στέλεχος πρώτης γραμμής της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο νομό. Βρέθηκε απαγχονισμένος, περίπου στις 12 από τον πατέρα του στο γραφείο τους στην κεντρική λαχαναγορά.Αστυνομικοί ερεύνησαν το χώρο αναζητώντας κάποια σημείωμα χωρίς αποτέλεσμα.Το τραγικό γεγονός είναι το τρίτο στη λαχαναγορά, μέσα σ' ένα χρόνο.
Τον πέταξαν από το φορτηγό
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ενας 17χρονος Πακιστανός νοσηλεύεται από την παραμονή του Πάσχα στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με βαριά κατάγματα στη λεκάνη και στο ισχύο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διακινητές τον πέταξαν από το φορτηγό τη στιγμή που ήταν εν κινήσει και γινόταν καταδίωξη. Εν τω μεταξύ, άλλοι δύο λαθρομετανάστες- οι οποίοι υπέστησαν κρυοπαγήματα- νοσηλεύονται από χθές στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο της 16χρονης
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ώστε να διελευκανθεί το πως αντιμετωπίστηκε η 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη, από τη στιγμή που πήγε στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ξημερώματα του Μ. Σαββάτου μέχρι την ώρα που μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή του Πάσχα.Η έκθεση του ιατροδικαστή κάνει σαφή λόγο για δηλητηρίαση από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.Ο πατέρας της κοπέλας επιμένει πως έγιναν παραλείψεις από πλευράς του ιατρικού προσωπικού.
Κότερα με Ρωσίδες !
Στο λιμάνι της Αίγινας αγκυροβόλησε το Πάσχα ένα γιγάντιο σκάφος.Μιά ντουζίνα νέοι άνθρωποι κατέβηκαν από αυτό για να φάνε σε παραλιακή ταβέρνα.Ηταν ντυμένοι με πολύχρωμα μοντέρνα ρούχα, γυμνασμένοι και γεμάτοι τατουάζ με γοτθικά γράμματα, σπαθιά και άλλα πολεμοχαρή. Ο ενας απ' αυτούς, λίγο πιο κοντός, μ' ένα τεράστιο πούρο στο στόμα, έμοιαζε ο "αρχηγός" της παρέας.Καθίσανε α λα ελληνικά και φωνακλάδικα , ο δε αρχηγός ούρλιαζε στο κινητό και απειλούσε το συνομιλητή του να παρουσιαστεί στο τραπέζι σε επτά λεπτά, αλλιώς θα είχε κακά ξεμπερδέματα.
Απέναντι όρθιος στεκόταν ένας μπράβος ντυμένος στα μαύρα, με εμφανές το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο κοντός με το πούρο τον φώναξε και του είπε επί λέξει: "Πήγαινε στο σκάφος και φέρε αμέσως εδώ τη Ρωσίδα, είναι μια ψηλή".
Πόσες Ρωσίδες, άραγε, υπήρχαν στο σκάφος, για να χρειαστεί να θυμίσει στον μπράβο ποια ακριβώς να φέρει;Σε λίγο εμφανίστηκε ξανά ο μπράβος με μια κοπέλα κατατρομαγμένη και την ακούμπησε στο τραπέζι!
Ρωτήσαμε ποιός ήταν ο τύπος με το τεράστιο σκάφος και την αλλόκοτη παρέα."Ο ιδιοκτήτης γνωστού κλαμπ στο Ελληνικό",μας είπαν.Με τα κότερα και τις αποδείξεις ασχολείται το ΣΔΟΕ.Με τις Ρωσίδες σκλάβες ασχολείται κανείς ;
Ανθρωποι στα σκουπίδια
Αλλο ένα πτώμα βρέθηκε χθές στη χωματερή και μάλιστα μιας νέας κοπέλας, φυσικά αλλοδαπής.Δεν ήταν κομματιασμένο, όπως τα προηγούμενα' ανέβασε τον αριθμό αυτών των πρόσφατων δολοφονιών στο νούμερο επτά.Αν προσθέσουμε και τα πτώματα αλλοδαπών που βρέθηκαν μόνο τον τελευταίο χρόνο δολοφονημένοι στην Ελλάδα και που οφείλονται φυσικά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ποτέ σε ρατσιστικά εγκλήματα δι' ασήμαντον (ή και χωρίς) αφορμή, τότε τα νούμερα γίνονται διψήφια. Και με τα ανασφάλιστα εργατικά δυστυχήματα αλλοδαπών, το νούμερο γίνεται τριψήφιο.Αυτή είναι η αληθινά εθνική ντροπή και αυτή είναι η μία πλευρά της αύξησης της εγκληματικότητας, που έχει και τα περισσότερα θύματα, που δεν τα βλέπουμε.

Αντιγράφω επίσης από το enet.gr

15χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο ΡέθυμνοΣυγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Ρεθύμνου από το θάνατο 15χρονου ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αυτοπυροβολήθηκε.
Τον ανήλικο που ήταν μαθητής Γυμνασίου, βρήκε νεκρό σήμερα τα ξημερώματα ο πατέρα τους σε αποθήκη ιδιοκτησίας της οικογένειας, στα Απλαδιανά στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, μέσα σε λίμνη αίματος.Δίπλα του ήταν ένα όπλο, αλλά και ένα σημείωμα με το οποίο ο 15χρονος , απευθυνόταν προς τους δικούς του ανθρώπους. Τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου ενώ αναμένεται και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα.
    Είναι πάρα πολύ ανησυχητικές όσες ειδήσεις "περνάνε" στα ψιλά. Στην Κρήτη τι ακριβώς συμβαίνει τελευταία; Συνέχεια αυτοκτονίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή