Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ταξίδι στη Μ.Ασία συνέχεια 7


Τελευταία στάση του ταξιδιού μου ήταν το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός).Το ταξίδι από το Κουσάντασι στο Μποντρούμ ήταν υπέροχο καθώς για πρώτη φορά ο δρόμος γινότανε παραλιακός αλλά όχι μόνο, κυριαρχούσε το πράσινο, κυρίως ελιές και οι δαντελωτές ακτές με φοβερό ανάγλυφο ! Ο δρόμος όμως όχι πολύ φαρδύς κι έτσι λόγω της κίνησης καθυστέρησα αρκετά να φτάσω.
Το Μποντρούμ λοιπόν είναι ένα δήθεν γραφικό μέρος καθώς άσχετα με την ιστορία και το τοπίο έχουν φυτρώσει χιλιάδες άσπρα νησιώτικά σπιτάκια σαν κι αυτά που βλέπουμε στην Ιο για παράδειγμα αλλά τόσο μα τόσο άσχετα και δυσανάλογα που προκαλεί κατάπληξη !Η ίδια η πόλη είναι χαωτική και αν κάνεις το λάθος και μπείς μέσα θα περάσεις δύσκολα ! Το πιο πιο ενδιαφέρον σημείο της πόλης, ιστορικά και παραδοσιακά είναι οι φυλακές που δεσπόζουν στο λιμάνι.
Γύρω, γύρω από την πόλη υπάρχουν τεράστια συγκροτήματα ξενοδοχείων για τους τουρίστες που βιώνουν το καλοκαίρι στα πολυτελή spa, στά μπακάρντι γύρω απ'τις πισίνες και στις υποκλήσεις από το προσωπικό χωρίς στη πράξη να πάρουν μυρωδιά για την πραγματική Τουρκία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου