Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μισαλλοδοξία









Έχουμε φτιάξει έναν κύκλο, το χέρι του καθένα στον ώμο του διπλανού σα να χορεύουμε χασάπικο.Στο κέντρο είναι ο προπονητής μας και μας μιλάει.... Αισθάνομαι όμορφα, αισθάνομαι δυνατός. Μια αύρα διαπερνάει τον καθένα μας , το νοιώθεις στα πρόσωπά μας. Είμαστε όλοι ένα. Όλοι κρεμόμαστε απ' τα χείλη του. Είναι ελληνοαμερικάνος, μπερδεύει τις λέξεις, παραλλάσσει τις φράσεις. Όμως μιλάει ψυχωμένα. Αναλύω μεσ' στο μυαλό μου την κάθε του κουβέντα, την κάθε του συλλαβή. τα σημεία στίξης. Τα "θα" τα "όταν" , τα "συνεπώς". Είναι τέλειος ! μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Μακάρι να μπορούσα να τον μαγνητοφωνήσω. Αυτά που μας λέει είναι "ευαγγέλιο". Ξέρει τόσα πολλά, αλλά κυρίως ξέρει την κάθε στιγμή τι πρέπει να κάνουμε.
Στο τέλος της ομιλίας, συνεννοούμαστε όπως πάντα και βγάζουμε ομαδικά μια κραυγή !
" Α.Ο. ΝΕΣΤΩΡ "
Το όνομα της ομάδας μας !
Όλοι γύρω κοιτάνε σαν χαζοί.
Μας ζηλεύουν...
Και τι δεν είναι για μένα αυτή η ομάδα ! Είναι ιδέα. είναι θεός.Όποιος μιλήσει γι αυτήν άσχημα θά'χει να κάνει μαζί μου. Θα τον μισήσω. Γιατί αυτή η ομάδα είναι κάτι από μένα. Είναι εγώ. Γι αυτή την ομάδα κάνω θυσίες κάθε μέρα, θυσιάζω χρόνο για προπονήσεις, σκέψεις και προγράμματα για το πως θα γίνει καλύτερη, σε κάθε αγώνα τα δίνω όλα, πάθος, δύναμη, αγάπη για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλά κι αυτή με αποζημιώνει ανάλογα !
Με ανεβάζει, μ'ενθουσιάζει μου δίνει χαρά και κέφι. Δίνει νόημα στη ζωή μου ! Αγαπάω τον προπονητή , λατρεύω τον πρόεδρο. Είναι τρία χρόνια τώρα που συμμετέχω στον Α.Ο. ράγκμπι "Νέστωρ" κι αισθάνομαι ευτυχισμένος. Το ράγκμπι είναι ένα άθλημα χωρίς ιστορία στην Ελλάδα, όμως εγώ από την πρώτη στιγμή το λάτρεψα. Πιο πολύ μ' αρέσει η ομαδικότητά του, η δύναμη και το πάθος που απαιτεί, η έντασή του !
Ο ένας πέφτει πάνω στον άλλον και γίνεται ένας ανθρώπινος σωρός. Αγκαλιαζόμαστε μεταξύ μας σαν παιδιά.Σαν παιδιά που παίζουν πόλεμο.
Μ'έχει αλλάξει αυτό το άθλημα. Μ' έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Μ' έχει διαπαιδαγωγίσει.
Ο πρόεδρος της ομάδας ο κύριος Βασίλης είναι σωστός θεός !
Ψηλός, υπέρβαρος, σοβαρός, ψύχραιμος με ήρεμες και σωστές κουβέντες μας καθοδηγεί και μας συμβουλεύει. Μας λέει να προσέχουμε το σώμα μας. Να κάνουμε συνέχεια γυμναστική, να τρώμε καλά  Να έχουμε αξιοπρέπεια. Να μην αφήνουμε κανένα να μας προσβάλλει. Αν χρειάζεται να βάζουμε τον καθένα στη θέση του. Όμως να μη χρησιμοποιούμε βία για ψύλλου πήδημα.
Να προστρέχουμε σε όποιον απ' την ομάδα έχει την ανάγκη μας.
Να μισούμε τον αντίπαλο και τον εχθρό.
Είναι έξυπνος, σκέφτεται γρήγορα και σωστά. Είναι ο καλύτερος από όλους. Έχει πολλές εμπειρίες στη ζωή του, είναι μάγκας.
Αλλά έχει και γνώσεις ιστορίας. Συχνά μας μιλάει για την Ελλάδα. Μας λέει για την επανάσταση του 21, για τον πόλεμο του 40, για Μαραθώνες, Θερμοπύλες, για τον συμμοριτοπόλεμο, για το Ελληνικό έθνος. Μας λέει ότι την Ελλάδα, στη διάρκεια της ιστορίας της, την κατατρώγουν κάποια όρνεα.
Κάποιοι επιβουλεύονται τη ζωή και τη δύναμη της πατρίδας.
Η πατρίδα είναι η προέκταση της ομάδας μας της "Α.Ο. Νέστωρ".Όποιος αντιμάχεται την πατρίδα, αντιμάχεται και την ομάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου